Verktøy til bruk i Kvenna Mekaniske

Oppdatert 15.01.2011

Med god hjelp av min Harrison dreibenk, og seinere også fresebenken, har jeg laget ulike verktøy som vi bruker ved arbeid på syklene. Disse verktøyene er ofte ganske stygge å se på, og neppe egnet til visning for svenneprøva for verktøymakere. Men skitt au, de funker, og jeg bruker dem jo ikke så ofte, derfor holder de til mitt bruk. 

Jeg er jo ingen dreier, så de skikkelig avanserte tingene overlater jeg til de som kan det. Uansett, det er mange enkle hjelpemidler man kan lage. Hensikten med å ta med disse her, er å vise andre at man kan komme ganske langt med billige emner og enkle kunnskaper om dreiing. Verktøyene blir allikevel godt brukelige.

Svinghjulsavdragere

Selv om Kvenna Mekaniske etter hvert har blitt ganske godt utstyrt med smidde, innkjøpte avdragere, trenger vi alltid noen helt spesielle som vil passe akkurat til bare en enkelt jobb. Da er det greit å ha dreibenk som kan slå gjenger.

 

Dette er som regel ganske enkle verktøy med gjenger innvendig og utvendig. Til Ducatien er det helt annerledes, men fortsatt enkelt å lage. 

(Venstre på bildet) M27x1 links. Denne passer til Yamaha RD 350 YPVS og til GasGas. Dette var den første jeg laget, og slik ser den også ut. Ikke akkurat pen, men den gjør nytten. Denne laget jeg på lånt dreibenk (Boxford) uten girkasse. Da fikk jeg erfaring i å regne ut utvekslinger for gjenging, noe som jo kan være nyttig. Siden har jeg kjøpt meg ei bok om emnet.

Høyre på bildet) M22x1 til Morini Corsaro. Denne måtte jeg lage til Even, etter at han hadde strippet gjengene av en M21x1 jeg hadde liggende.

Så har vi den spesielle til Ducatien. Ei tegning finnes her. Dette er ingen avdrager, men bare ei skive som man spenner fast i svinghjulet. I tillegg har jeg laget en plugg som jeg stapper inn i enden på veiva (som er hul, det går en oljekanal der). Når disse to delene er på plass, bruker jeg en vanlig 3-armet Kukko til å dra av hele stasen. Det sitter hardt, så litt varme og et rapp med en hammer vil hjelpe. Da kommer svinghjulet med avdrager og det hele sprettende av, om man ikke sikrer seg ved å sette på en mutter på veiva så svinghjulet  ikke kan sprette så langt.

Hjelpekrager til avdrager

Når Even skulle demontere Morinimotoren for overhaling, viste det seg at den store Kukko avdrageren ble for grov til å få ut ulike lagre. Derfor dreide jeg et par krager for å kunne komme til lettere. 

 

Disse er veldig enkle, men gjør nytten når man bare bruker dem en sjelden gang. De er splittet med baufil, og holdes sammen med ei slangeklemme.

Seinere, når jeg måtte bytte veivlagre i Fredriks GasGasmotor, lagde jeg ei delbar plate som kan klemmes bakom et veivlager som sitter igjen på veiva etter at den er tatt ut.

Spesielle piper

Jeg har laget to ulike piper til Ducatien.

Til utgående aksel. Dette var den første jeg laget, ikke mye elegant. Men den funker. Laget på lånt Boxford.

Til clutchkurv. Siden Ducatien har tørrclutch, er det mutter både for clutchsenter og kurv. Mutteren på kurven er en ring med 4 hakk i. Her trenger man en spesialpipe. Laget hjemme i eget verksted, noe mer elegant enn den ovenfor. Det er vel også nærmere 5 år i mellom disse, så jeg hadde kanskje fått noe erfaring i mellomtida.

Mothold til girkasse på Guzzi

Denne har jeg ikke laget sjøl, den er laget av en kamerat av meg. Jeg fikk den i gave. Laget av ei gammel kardanghylse.

Løpekatt

Kanskje ikke akkurat noe verktøy, men i samme gate. Når jeg flyttet inn i mitt nye mekkerom på låven i januar 07, lagde jeg en løpekatt for å henge opp kjettingtalja i en jernbjelke i taket.

En ganske enkel konstruksjon laget av 2stk 6mm jernplater, 4 kulelagre, noen M20 skruer og mutre og noen dreide hylser (jernrør) med 2.5mm godstykkelse, 20mm innvendig.

Veldig nyttig for å heise sykler opp på arbeidsbenken.

Bilde kommer siden.

 

Planer for andre verktøy

Neste gang jeg skal inn i Ducatimotoren, skal jeg lage en holder til clutchen av noen gamle lameller. Dette hadde jeg hatt bruk for forrige gang, men da hadde jeg ingen utslitte lameller å bruke. Om jeg skal skru på Ducatimotoren, vil jeg også trenge en adapter for å bruke momentnøkkelen på toppen. Toppmutrene kommer man ikke til med pipe.

Jeg kjøpte en original svinghjulsavdrager til Rotaxmotoren. Verktøy til denne motoren er ganske billige, og bra laget. På Rotaxen er det innvendige fingjenger i avdrageren (som det også er på KTM on andre moderne crossere), noe som gjør det litt vanskeligere å lage sjøl.