1986 Yamaha RD 350 YPVS

Dette er Siris sykkel, den første hun kjøpte. Sykkelen ble solgt ny i Drammen i 86, og vraket av 1. eier samme sommer. Siri kjøpte den i bæreposer og pappesker, som et vrak. Jeg bygde den opp med brukte deler, hovedsaklig fra Spinnin' wheel i Stockholm (jeg var mye på jobb i Stockholm rundt 1989-90). Den ble så registrert av Siri våren 91. Et par år senere tok oljepumpa kvelden, så motoren måtte bores og få nye smidde Wiseco stempler. Den har hatt både F og N utseende (med og uten kåpe), med rund og firkantet lykt, Det finnes både N og F instrumenter, osv. Siris favorittvariant er nok med kåpe og firkantet lykt.

Denne har vært brukt til alt fra FIM-rally til banekjøring, men mest til turkjøring og fram og tilbake til jobben. For noen år siden var sykkelen (men heldigvis ikke Siri) utsatt for en ulykke i Hanekleiva, det gikk dårlig. Den kom hjem noe buttere enn vanlig, men vi hadde deler, så den ble satt sammen igjen med ny gaffel, nye skiver, nytt forhjul, instrumentkonsoll mm. Men den er dessverre ikke seg selv for tida, vi tror den er rammeskeiv. Derfor har Siri kjøpt en til, som antas å ha rett ramme, men som har en motor som ikke er helt i humør. Denne nye sykkelen var trimmet med noen flotte ekspansjonskamre (trolig Nikon eller Swarbrick?), og større dyser. Jeg vet ikke om det var det som gjorde utslaget, men motoren står i hvert fall bom fast.

Det skulle bli  vinteroppdraget 2004/2005 for Kvenna Mekaniske å transplantere den gode motoren inn i den gode ramma, og få det hele til å se ut som en 1986 RD350 igjen. Dette kan jo høres ut som et enkelt oppdrag, men siden den ene er 86 modell og den andre er 85, vil det by på noen utfordringer. Trimming blir det ikke, den skal gjenoppstå som en standard RD350.

Litt nærmere studier av 1985 ramma (type 31K) viser at det meste er ulikt 1986 (type 1WT). Løsningen blir derfor å gjøre et rammebytte med ei brukt ramme kjøpt på ebay. Denne ramma er fra en 1987 modell 1WX, en tysk utgave av 1WT, med 27 HK.

    

11.11.04 blei ramma kjøpt, og det er 29.11 var den på plass i Kvenna. Selve prosessen med rammebytte skal være ganske grei, rent papirmessig. Men selvsagt blir det noen timers skruing før det hele er klart til prøvekjøring når snøen går våren 2005.

I romjula 04 demonterte jeg den originale sykkelen, og begynte oppbygginga på den nye ramma. Den nye ramma er nylakkert, og ble levert med nylakkert svingarm. Denne kan jeg nok ikke bruke, da jeg må bruke den originale motor, svingarm og bakhjul for å kunne bytte skadet ramme, forhjul og gaffel og få det klassifisert som reparasjon (i motsetning til oppbygging).

Første uke i 2005 gikk med til montasje, nå er støtter, svingarm, bakhjul, motor og elektrisk på plass i ramma.

Andre uke i januar 05 var jeg i Finland, og uka etter gikk med til andre ting. Men jeg har kjøpt inn nye foringer, simringer mm til gaffelen, og demontert denne. Gaffelbeina er litt slitt, men ikke verre enn at de kan brukes.

Helga 11-13.2 ble gaffelen overhalt med nye foringer, simringer osv, og montert inn i kronene. 10W Castrol gaffelolje er fylt på, og Progressive Suspension fjærer er montert med spesiallagede distansehylser. Disse fjærene brukte Siri også i forrige utgave av sykkelen, da blir den ikke fullt så myk i framenden, noe som er en fordel. Gaffelen er jo totalt uten utvendige justeringsmuligheter for dempingen, den kan dog fylles med lufttrykk, som mange andre gafler fra samme epoke. Jeg har alltid satt den opp uten ekstra lufttrykk.

Gaffel og kroner er montert i ramma, selvsagt med koniske lagre. Framhjulet blir montert sammen med skivene, for å kunne måle opp adapterplatene til bremsene. Bremsene skal oppgraderes til 4-stempel R6 kalipre  i adapterplater fra Kvenna Mekaniske. Jeg har kjøpt inn (10.2.05) et par kalipre og ei 5/8" Nissin pumpe som ligger og venter på montasje. 

25.2.05 Adapterplatene er tegnet og en testmal er laget. jeg har kjøpt inn emner i 6082-T6, og er snart klar til å begynne fresejobben. Hvis dette blir bra, vurderer jeg å selge slike adapterplater som første produkt fra Kvenna Mekaniske.

Påsken 05 gikk med til bl.a å frese bremseplatene.

Rett over påske kom kjøreføret, og racingsesongen (dvs cross treninga) startet. Jeg håper dette ikke går alt for mye ut over framdrifta i prosjektet.

Sykkelen skal være svart og rød som delene på bildet over. Det finnes både svart og rød forskjerm i samlinga, men bare ett sete, og det er rødt, men med litt rifter, trolig etter den første krasjen i 1986.

Før 350'n ble vraket, hadde Siri kjøpt en 1998 RS250. Dette har blitt hennes nye sykkel, som hun er ganske glad i. Men det er nok "Mammas lille RD" som er favoritten, tross alt.

Her blir det vinterjobb...... Sykkelen i forgrunnen er 31K, 1985 modellen som er til salgs i deler. Bak skimtes Siris originale (nå rammeskeive) 1986 modell 1WT.

  

Kjelleren er full av totaktsdeler, får vi aldri nok?

Det finnes selvsagt mange flotte websider om RD350, det er jo en sykkel som er laget i tusenvis og solgt i mange år. Dette er en fin en, her finnes bl.a nedlastbare delekataloger : http://www.rd350lc.de/

Her finnes bl.a en bra oversikt over alle LC varianter, både med og uten YPVS: http://www.ifrance.com/rd-rz350lc/

Her er en bra engelsk side, med diskusjonsforum mm : http://www.yamaha-rd.com