Kvenna racing

Oppdatert 23. mai 2010

Kvenna Racing er familiens racingteam. Vi deltar i classic cross, enduro, langbane og speedway, samt moderne MX i mosjonsklassen / breddeløp. En gang i framtida vil det også bli mulighet for å se Kvenna racing på RR-banene, i classic racing eller kanskje Supermono

 

Historikk:

I 2003 var Fredrik med på en classic cross samling + Lierklassikern. Anders deltok på en oldboys speedway treningssamling på Kongsberg med lånt Jawa. Dette var vår første sesong.

I 2004 sesongen deltok vi i oldboys speedway i Brummundal og Herning, 39-års racet på Sviestad (MX), Kalaracet (Langbane) og oldboys / veteran speedway/langbanehelg på Kongsberg.

2005 sesongen begynte med classic-MX-samling i Lampeland i Mai. Så var første oldboys speedwaystevne på Kongsberg 4 juni. Det var dårlig vær hele uka på forhånd, så banen var veldig våt og glatt, men vi ble enige om at vi skulle prøve å kjøre stevnet. For min del endte det med en ganske bra krasj, med noen skader på sykkelen. Men moro var det lell!

Den 23.Juli var Fredrik og Even på breddeløp Enduro spesial på Eggemoen. Fredrik kjørte RM125, og Even var sjåfør og mekaniker. Det var slitsomt og vanskelig, men moro å kjøre.

40-års racet i MX på Sviestad var 6-7 august, hvor Fredrik kjørte i 125cc klassen. Dette ble ei helg preget av evig plunder med Monarken, den gikk OK på trening, men ikke i løpene. Resultatet var at Fredrik kom i mål bare i ett av 3 heat, og selv der gikk ikke sykkelen som den skulle, og helga ble en stor skuffelse resultatmessig.

Jeg kjørte et OldBoys race på Vindsvoll 13 august. Det gikk ganske bra i forhold til tidligere. Jeg tok riktignok bare 3 poeng, men holdt bra følge med en del av de andre deltagerne. Jeg fikk 3 stk 3.plasser + 2 stk 4.plasser (hvor et av heatene hadde 5 deltagere).

24. August debuterte Even som fører, han var med i MX2 klassen i NMK Kongsbergs klubbløp. Plasseringen ble ikke av de beste, men da er han i gang, og det var moro!

3-4 September var vi selvsagt med i Kongsberg Speedweekend. Fredrik skulle kjøre 125cc og være burkslave for Erling Håkonsen i sidevognsklassen. Dessverre ble det litt trangt inn i første sving i 3. heat på langbanen, og Fredrik som hang godt ute, ble klemt mellom  de to syklene. Dette resulterte i et veldig vondt lår og et par dager på krykker, så han fikk ikke kjørt noe mer den helga.  Sjøl kjørte jeg Jawa begge dager. I langbaneracet ble jeg langt etter i alle heat, men i speedway fikk jeg min første 2-poeng! På 3 heat fikk jeg en 2., en 3. og en 4 plass, og endte opp som 9.mann av 11 sammenlagt i klassen under 50 år. 

8. Oktober var det klubbmesterskap i speedway på Basserudåsen. Av 4 deltagere kom jeg på 4.plass (som forventet), men jeg syntes sjøl at jeg klarte meg ganske bra kjøreteknisk. Jeg fikk til startene ganske bra, og var godt fornøyd med helga.

2006: Både Even og Fredrik var med i King of Snow, et enduroløp på snøføre i Lier siste helg i Februar. En fin start på sesongen. Men resten ble så som så. Lite tid til trening, jeg var for mye ute og reiste i jobben. Sjøl var jeg med i bare ett speedwayløp (Vinsvoll) og det gikk ikke så bra. Kom på 7.plass av 8 startende, eller kanskje det var 8. plass av 9. Uansett, jeg må trene mer. Ikke var vi med på Sviestad heller, av samme grunner som ovenfor. Sjøl var jeg på speiderleir på Røros, og guttene synes de hadde trent for lite.

 

Bildet er fra veterancrossklassen i Kongsberg Speedweekend. Fredrik leder på Even. I Kongsberg Speedweekend hadde vi med 5 sykler, og stilte i 3 klasser. Guttene stilte i både moderne og veteran cross, sjøl stilte jeg i speedwayklassen. Fredrik gjorde det best resultatmessig med en 2. plass i 125cc i veterancross (av 4 deltagere).

2007:

I skrivende stund (juni 07) har jeg vært med på null racing så langt, kun noen få speedway treninger. Even og Fredrik var med i King of Snow i år også, mens jeg var i Australia. Det gikk ikke så bra, Fredrik fikk DNF med tom bensintank, Even bruke en halvtime på å bære sykkelen tilbake på banen etter å ha havnet ned en snødekst skråning J

Even var så på Norgescup i Enduro på Karmøy i Mai, det gikk bedre. Han fullførte uten større uhell/plunder, og kom på 5.plass i C klassen.

Sjøl hadde jeg planlagt å være med (og meldt meg på) til Classic TT på Våler, men ble ikke ferdig med sykkelen i tide. 

Jeg brakk armen på italiensk banedag på Våler, og kjørte ikke SpeedWeekend 07

2008:

08 sesongen ble meget laber. Fredrik kjørte ikke noe, hadde ikke engang lisens. Even solgte RMZ'n om våren, men kjøpte seg en DR-Z 400 utpå høsten. Sjøl var jeg ikke med på noe race før i Oktober, da vi stilte 3 mann på Lierklassikern. En ny erfaring for meg, virkelig moro å kjøre veteransykkelenduro (med Monark). Even vant turklassen med sin DR-Z, mens vår nye mann i Kvenna Racing, Tom Hardangen brukte Evens gamle HVA250 i veteransykkelklassen og ble nr 3!

2009:

09 sesongen ble nok også ganske laber. Fredrik hadde ikke lisens da heller, mens Tom og Even kjørte endusoløpet på Heistadmoen. Even kjørte med DRZ i C-klassen, mens Tom kjørte Beta RR250 i B klassen. Anders deltok på Desmodromenes banedager og i klubbmesterskapet på Rudskogen med Supermonoen. I rundbane har vi ikke deltatt siden 2007

2010:

I skrivende stund (2010) er det enduro som har fokus. Jeg regner ikke med å kjøre speedway i noe særllig grad i år, selv om aktiviteten i speedwaygruppa ser ut til å være god. Jeg har sesongkort på Desmodromenes banedager i år også, men regner ikke med å kjøre noe RR løp. Sesongåpningen når det gjaldt løp var 15.mai i enduro NC4 på Bjørkelangen. Der var både Tom (Beta), Even (RM125) og Anders (GasGas EC200) med. Tom kom på 24. plass i B, Even på 6. og Anders på 8. plass i C.

Framtida:

Tja, si det? Som det nå ser ut, kommer vi nok til å fortsette omtrent på samme måten, å bruke både enduro som mosjonsidrett.

Førere og sykler:

Vi er for tida fire førere i teamet:

Fredrik, som kjører 1973 Monark 125cc i ulike grener (langbane, speedway, cross, enduro), i tillegg til RM125 familiecrosser i moderne enduro spesial og MX.

Even, som debuterte i klubbløp i August 2005,  med den moderne crosseren. Han har også en kortfjær-crosser, en 1969 HVA 250, for bruk i veteranløp, og en RM-Z 250 til bruk i MX og enduro spesial.

Anders, som kjører 1996 Jawa 884-5, en 500cc speedwaysykkel i speedway og langbane. GasGas EC200 i enduro.  Videre lokker Supermonoracing, men så langt har jeg ikke kommet enda.

Tom
Tom
, vår nye mann pr Oktober 08. Har så langt kjørt enduroløp, Lierklassikern 08, Kongsberg Grand National 09 og NC4 10. Han har en Beta RR250

For 2005 sesongen ble sykkelparken utvidet med en moderne Suzuki RM125, som skal brukes som familiecrosser av hele familien for trening, men det blir vel trolig Nora, Fredrik og Even som kommer til å bruke den mest. Det er kanskje slik at også Nora vil bli med på race etter hvert, slik at teamet får 4 førere.

For 2006 sesongen investerte Even i 2 stk 250 crossere, en classic og en moderne. Dermed blir det nok mer tid ledig på familiecrosseren. Våren 08 ble RMZen solgt til fordel for en DR-Z 400. Nå (2010) bruker han DRZ mest på veien, mens familiecrosseren brukes på MX trening og i enduro.

I løpet av 2007 ble Bimotaenoppgradert litt for å kunne gjøre nytte som racer. Dette er noe som stadig pågår, og i 2010 vil den være ferdig i en slik stand at den går gjennom teknisk kontroll i RR.

Vi har også en del andre sykler, som vi ikke bruker i racing, men på banedager o.l. Se oversikt under Kvenna Mekaniske.