1997 KTM Sting

Oppdatert 22.september 08

Bakgrunn

Dette var i 2 år  Noras sykkel, siden Fredriks. Nå (2008) er Nora 21 år, og Fredrik er 19, så da ble den ikke brukt mer, og ble solgt i sommer. Dette var min favorittsykkel for smale veier, hvor sportssyklene blir for store. KTM Sting er en 125cc utgave av Duke 1. Verken Sting eller Duke 1 er så vanlige her i landet, så sånn sett passet denne sykkelen godt i Kvenna.

Nora har vært med på trinn 1 og trinn 2  med Full Kontroll Førerutvikling. Hvordan det gikk, kan du se noen bilder av her.

Her ser vi et bilde fra "totakteravdelingen" i garasjen. Begge disse er nå solgt.

Teknisk

Stingen har gode kjøregenskaper og bremser (320mm Brembo med P4 30/34 foran), og en KTM-modifisert 15HK Yamaha DTR 125R(?) motor med KTM sidedeksler. Gaffelen er en WP USD gaffel, mens bakdemperen er en Paioli, kanskje sykkelens svakeste punkt. Sting kan trygt anbefales til alle som vil ha en lett sykkel av høy kvalitet. 

Hjulene er 17" eikefelger i beste supermotardstil. Originalt sitter det Bridgestone BT35 dekk på. 

Servicelog:

Denne har bare gått og gått, vi har skrudd lite. Riktignok er sidestøtta falt av, men det får vi prøve å sveise en vinter.

Våren 2004 før FKF trinn 2; byttet simringer i forgaffelen. Etter en dårlig forberedt vinterlagring, begynte begge gaffelbeina å lekke når Nora tok ut sykkelen. Gode råd var dyre når dette skjedde rett før hun skulle på trinn 2 kurs med Full Kontroll Førerutvikling. Jeg hadde ikke verken deler eller tid til å gjøre det selv, men AMD tok jobben på få timers varsel. Bra service!

Våren 2004 etter FKF trinn 2; byttet et blinklysglass etter at Nora var nedpå en tur på kurset (vått føre på gokartbanen kombinert med overivrig fører).

Sommeren 2004; byttet luftfilter. Filteret er et vaskbart skumfilter, ala MX-sykler. Problemet her var at det så ut som om en tidligere eier hadde sølt batterisyre på filteret. Dette er litt pussig, for originalbatteriet er av vedlikeholdsfri type. Det sitter et slikt i nå, men jeg vet jo ikke om det er det originale.

Våren 2005; byttet kjede og drev. Til min overraskelse har denne sykkelen et 520 kjede. Drevene er grisedyre som KTM originaldeler (ca 1200kr for et par), så vi kjøpte uoriginale. KTM Sting finnes ikke i mange applikasjonslister, men bakdrevet er det samme som alle andre moderne KTM, og fordrevet er det samme som YZ125.

2006; I løpet av sommeren satte vi på nye dekk. Jeg hadde egentlig tenkt å sette på Bridgestone BT090, men de finnes dessverre ikke i 130/70x17, så vi måtte enten gå opp til 140/70, eller finne på noe annet. Vi gikk opp til 140/70. Det funker bra.

Våren 2006; Fredrik byttet stempel ved ca 14000 km. Vi kjøpte ProX, som vi også har brukt i crosseren. Dette er støpte stempler, men funker bra. Satte på Acerbis beskyttelse for hendlene. 

Sommeren 2008: Solgt til ei jente i Bergen. Lykke til, håper du får like mye glede av den som  vi har hatt!

Men hva nå? En slik sykkel må vi vel ha? Kanskje en Husaberg?