Depotstøtter

Oppdatert 1.februar 06

Syklene må jo serviseres, og da er en depotstøtte god å ha. Dette er enkle konstruksjoner laget av firkantrør. Om du trenger noen tips om konstruksjon av slike, deler jeg gjerne mine erfaringer og mål.

Klassisk depotstøtte.

                                                      

Støtte til å bruke på trådsneller eller under svingarm.  Den har justerbar bredde mellom snellefestene. Denne laget jeg etter mål tatt fra ei universalstøtte som en kompis har.

Støtte for hul bakaksel

  

Støtte til hul bakaksel, laget etter et bilde av den originale Bimotastøtta. Imidlertid fant jeg ut at det var lurere å ha hjul enn bare en bue foran, som det er på Bimotastøttene.

Trialstøtte

 

Den første støtta jeg laget, var for trialsyklene. En skikkelig enkel og grei konstruksjon i firkantrør med ei lita finerplate på toppen. Grei som en øvelse i sveising.

Videre planer:

1. Ei støtte ala Trialstøtta, men mye høyere, og kanskje med hjul. Definitivt med en festeanordning for sykkelen (klemmer for fothvilerne) slik at den ikke faller av. Tenkt brukt inne på verkstedet. Alternativet er å sette ei vanlig crosstøtte opp på arbeidsbenken.

2. Jeg planlegger å lage ei depotstøtte for forhjul, slik at man kan skifte hjul utendørs (uten talje). Kjekt dersom jeg får tak i et hjulsett til, og kan ha med  meg regndekk på banedager o.l.