Bimota Eksosanlegg

Siden Bimotaen skal utstyres med enseterplast, har jeg  laget et nytt eksosanlegg. 

Som man ser på denne skissa fra delekatalogen, er både mellomrøret og potte(r) ulike for de to modellene med og uten baksete.

Slik ser det ut i utgangspunktet, men potta må inn i hekken. Vi ser også at mellomrøret er splittet i en  Y under setet.

Det er flere muligheter til å legge potta inne i hekken;

Originalt gateanlegg:

En original enseter ser vi her, men jeg har ikke noe slikt anlegg å sette på. Bildene er fra www.motalia.de

 

Bimota racingpotte

En annen mulighet hadde vært å kjøpe en original bb1 racingpotte, men det er vanskelig å finne. Den ser slik ut:

 

Disse bildene har jeg fått fra en bekjent (GHK) i Tyskland.

Baldes anlegg

Baldes Auspuffanlagen  i Tyskland lagde et komplett anlegg for bb1 (trolig kun få eksemplarer, det står ikke i produktlista deres nå). Dette anlegget er dobbelt, det har to rør helt fra motoren. Rørene går side om side, og ender opp i to potter.

På dette ikke altfor gode bildet fra GHK kan vi se en tysk sykkel med et dobbelt anlegg, trolig Baldes. Jeg så et tilsvarende anlegg på en sykkel hos Pami i Trier, og Rainer Aschenbach har også et slikt anlegg.

Tigcraft Japan anlegg

Et bilde fra TigCraft Japan hjemmeside. De lager trolig også et komplett anlegg, det ligner på det ovenfor, men er ikke de samme. Det ser ut som om dette har karbon potter.

Å tilpasse ei annen potte

Jeg har vært inne på tanken å tilpasse ei Ducati 999 potte, evt ei fra Honda CBR600RR, om jeg skulle finne ei slik på et huggeri. Jeg har ikke forfulgt denne ideen.

 

Hjemmelaget alu-potte

Jeg har en bekjent her i Kongsberg som har en bb1 enseter, som var så snill å låne meg sitt anlegg i noen uker vinteren 2002/2003. Da lagde Svendsen Eksos en kopi av mellomrøret for meg, og jeg har satt i gang produksjon av ei potte, etter en ide fra Ron Wood Rotax i USA.

Wood-potta ser slik ut. Disse bildene har jeg fått fra Bruce i California. Den er laget i aluminium, visstnok av en stump av ei mast til en seilbåt, påsveiset fester. Sykkelen på disse bildene er trimmet til det nesten ubrukelige av Ron Wood. Den vibrerer så mye at eieren har erfart problemer med rammebrudd. Ikke noe eksempel til etterfølgelse.

I følge Wood, er innmaten i potta en "Y core", altså et perforert rør med forgreining. Det er ikke så lett å se på bildene, men Bimotaen har to huller i hekken som pottas to utløp skal passe i. Derfor må potta ha to utblås. Denne Y core har jeg ikke begynt på enda, men jeg har noen perforerte rør som jeg tenkte å bruke.

Dette er et billigprosjekt, jeg regner med å komme i mål for rundt tusenlappen for del hele.

Mellomrøret skal utstyres med en M18x1.5 gjenge for montasje av lambdasonde for måling av avgass ved justering av forgassere.

Her er målsatt skisse av endestykket som Elor Sveis (et lokalt plateverksted med rustfritt og alu som spesialitet, veldig flinke, kan trygt anbefales) brukte for å lage ytterskallet. Selv har jeg laget endelokk, fester og rørstusser, mens Elor har sveiset alt.

     

Hele anlegget                                 Potta bakfra, med 2 utblås      Potta forfra, med rustfritt endelokk.  Emne til "Y core" i perforert rør.

Våren 2006 (ting tar tid her i Kvenna) kom jeg i gang med dette prosjektet igjen. På Rudskogen 8. Mai 06 ble anlegget testkjørt, og lydmålt til rett oppunder 98dB. Perfekt!. Under sees potta under første prøvemontering i låven i påsken 06, samt komplett sykkel.

 

Sammen med en kamerat har jeg kjøpt inn en Dynojet Wideband Commander, som har vist seg ganske kjekk å ha. Den gjør innjustering av forgasserne etter f.eks pottebytte vesentlig enklere enn på gamlemåten. I mellomrøret er det sveiset inn en rustfri M18x1.5 gjengehylse for montasje av lambdasensor. Nedenfor ser vi nærbilde av sensoren, hele potta og elektronikkenheten prøvemontert på sykkelen, samt sykkel med racingplast fra sida og rett bakfra:

        

Jeg har også dreid noen støydemperhylser / db killers / noise killers av den typen som er vanlig på Ducati med absorbsjonspotter. Jeg har et par ulike sett, men potta uten hylser viste seg å bråke mindre enn fryktet, så disse hylsene får jeg neppe bruk for.

Konklusjon

Pr Mai 2006 konkluderer jeg med at dette prosjektet var vellykket, og at potta funker fint. Den gir merkbart bedre drag (med større dyser) og bråker perfekte 98dB. Det lekker riktignok litt mellom svanehals og mellomrør, Svendsen Eksos har nok tatt i litt vel mye når de utvidet røret for å lage skjøten. Og siden jeg ikke bruker klemmer, men bare fjærer, lekker det litt.