Ballymoney, Nord-Irland, påsken 2003

 

Da familien var i Irland og Nord-Irland i påsken 2003, benyttet vi anledningen til å stoppe i Ballymoney når vi kjørte fra Derry til Belfast. Grunnen til å reise til Ballymoney er åpenbar for alle som er interessert i irsk (real road) racing. Det er selvsagt for å besøke Joey's bar.

Joey Dunlop trenger neppe noen presentasjon. I fall du vil vite mer om denne mannen og hans liv og karriere som brått tok slutt på tragisk vis i Tallin i August 2000, finnes det masse på nettet. Det finnes også flere gode bøker. 

Baren ligger ved siden av stasjonen i Ballymoney, med en lite prangende fasade, men bare se hva som er innenfor døra:

Det første du ser, er bardisken hvor bilder, hjelmer og premier står sammen med flaskene. I tillegg er hele lokalet fullt av bilder, premier og andre suvenirer fra et langt liv med racing. 

Om du snur deg rundt, ser du en RC30 og en RC45 som henger i taket.

Det så ut som om RC 45'n er tatt rett ut av kassebilen og hengt opp igjen når Joey og utstyret ble bragt tilbake fra Tallin, det er fortsatt estisk søle på sykkelen der den henger oppunder taket i hjørnet. Det hører jo med til historien at denne sykkelen egentlig var pensjonert i 2000, da Joey tok den ned fra krokene i taket og inn i kassevogna før han la ut på sin siste utflukt.

Her ser vi Fredrik som nyter en Cola under Joeys RC30.

 

I sentrum av Ballymoney, i krysset der man kjører ned til stasjonen, ligger Joey Dunlop memorial garden, en park som er laget for å hedre Joeys minne.

 

Fra Joey Dunlop Memorial Garden, Ballymoney